klasyczny dom w Rzeszowie

klient:WNĘTRZE PRYWATNE

data:17 styczeń, 2017

Wnętrza domu jednorodzinnego utrzymane w stylistyce new classic. Niskie pomieszczenia znajdujące się na parterze zostały optycznie podniesione dzięki zastosowaniu białych sufitów napinanych z błyszczącą powłoką, podłoga jednorodna, we wszystkich pomieszczeniach zaprojektowano kwadratowe płyty gresowe w wysokim połysku o wymiarze 120/120 cm. Płaszczyzny polerowanego gresu w połączeniu z lustrami we frontach szaf dodają lekkości całej aranżacji.

zasłony ocieplają wnętrza, przy zastosowaniu błyszczącej, jasnej podłogi są nieodzowne. Dodatkowo strefa jadalniana i wypoczynkowa zyskały przytulności dzięki dywanom z eleganckiej i miękkiej wiskozy.
otwarta kuchnia
w całym rozkładzie funkcjonalnym parteru problemem była kuchnia. jej nieproporcjonalna wielkość kłóciła się z przestronną całością. Należało usunąć fragment ściany otwierając zbyt małe pomieszczenie, bez wyraźnej granicy stało się ono integralną częścią jadalni. oprócz poprawy proporcji między pomieszczeniami, kuchnia stała się bardziej funkcjonalna i pojemna, część z zabudową AGD została umieszczona poza pierwotnym obrysem ścian.